TED Circles at SRH : Viitorul educației

Later Edit: Conferința a putut fi urmărită live pe FB, înregistrând ulterior peste 40.000 de reacții!

În cadrul sesiunilor TED circles @ SRH, va propunem sa ne regasim în jurul unui eveniment online special pe tema educației, miercuri seara, 22 iulie, începând cu orele 19:00 – ora Europa vestică, 20:00 ora României.

Vom avea invitați de seama, printre care: Raluca Ana Medeșan, Dana Tudor Tănase și Radu Szekely.

În ceea ce privește subiectul evenimentului, vom aborda câteva puncte de vedere despre educația viitorului: care sunt provocările și cum poate contribui și diaspora, încercând sa conturam câteva piste și să propunem câteva idei ce pot constitui puncte de inspirație pentru fiecare dintre noi.

Mai jos găsiți câteva detalii despre cei trei invitați speciali ai serii.

Va așteptăm numeroși în aceasta seara de vară și de vacanta – pentru unii dintre noi – pentru a ne delecta cu momente plăcute și constructive de cultura și bucurie intelectuala.

Pentru invitatia la intalnirea online, scrie la info@srhaga.com

Cu drag,
Iuliana, Johann si Bogdan
Școala Românească Haga

PS: Mai jos detaliile despre invitații noștri și prezentările ce le vor face pe 22 iulie:

Raluca Ana Medeșan
Formator Finnish Teacher Training Centre, Learning Architect @ Brothers Solutions.

Pasionată de procesele creative și inclusive de învățare, Raluca a împlinit 12 ani de training, peste 4300 de participanți, peste 1530 de zile de formare. Implicarea în dezvoltarea educației din România este o misiune pentru ea, iar Finnish Teacher Training Centre este un vis împlinit. Contextele și experințele de învățare pe care Raluca le co-creează implică dezvoltarea abilităților digitale, de comunicare, leadership, antreprenoriat, Learning to Learn, procese creative de evaluare, creativitate. În ultimii 4 ani explorează și dezvoltă și procese de învățare folosind metodologia Brain Based Learning. Crede cu tărie că abilitățile digitale contribuie semnificativ la dezvoltarea competențelor secolului 21 și că tehnologia folosită deștept îți dă timpul pentru a crea și menține relații educaționale sănătoase.

Este co-creatorul programelor de Managementul Carierei Didactice și Profesorul Digital din cadrul Finnish Teacher Training Center. De asmenea, inițiatorul pilotului ”Pepper – asistent de învățare la Școala Finlandeză Sibiu”.

Raluca va aborda următoarele întrebări: Vor fi profesorii înlocuiți de roboți? Ce mușchi trebuie să își antreneze profesorii pentru ca școala prezentă să pregătească adulții viitorului?

Radu Szekely
Radu Szekely lucreaza de peste 20 de ani in educatie, intai in Romania, apoi o mare parte din timp in Finlanda si Franta. A pregatit profesori in diverse tari prin programe finantate de Comisia Europeana. A condus studii la nivel european privind impactul pregatirii profesionale continue a profesorilor si modalitati prin care se poate asigura transferul de bune practici la nivelul Uniunii Europene. A lucrat deasemenea la nivel mondial cu Consiliul International pentru Educatia Adultilor (ICAE). Toate acestea i-au dat posibilitatea sa cunoasca indeaproape o mare parte a sistemelor de invatamant din Europa si la nivel mondial, cu nevoile si resursele lor, cu practici mai mult sau mai putin bune. A oferit consultanta multor organizatii in procesul de modernizare si eficientizare a actului educativ. In urma cu patru ani a co-fondat Scoala Finlandeza din Sibiu, si coordoneaza continutul pedagogic al Finnish Teacher Training Centre. A fost consilier si director de cabinet al ministrului educatiei din Romania, pozitie din care a coordonat elaborarea viziunii “Educatia ne uneste”. Din ianuarie 2020 este Director educational al unui grup elvetian care promoveaza invatamantul profesional dual.

Prezentarea lui Radu va aborda următoarea temă : Orar pentru viitor.

Trăim probabil cel mai interesant moment din istoria întregii lumi, deoarece tehnologia evoluează într-un ritm accelerat și ne schimbă mediul de viață mai repede ca niciodată, dar în același timp natura încearca să ne demonstreze ca nu avem nici puterea, nici libertatea de a controla totul prin tehnologie si știință. Libertatea completă, chiar traita in individualismul tehnologic, nu este o sursă de fericire, nici de creativitate, și există un sindrom de înșelătorie, un iluzionism platit scump, în Silicon Valley. Merita atunci sa concentram educatia pe tehnologie, inteligența artificială, robotica, adica acele domenii care progreseaza foarte rapid, sau mai ales pe lucrurile care nu se vor schimba si nu s-au schimbat de milenii?

Ce ar trebui sa cuprinda orarul pentru viitor?

Dana Tudor Tănase
A terminat Liceul Pedagogic din Craiova. Ulterior, s-a format în management si business development, absolvind cursurile de Excelenţă in Management de la Asebuss, Master în Management Multimodal, Facultatea de Studii Europene, specializarea în Management la Universitatea Babes Bolyai. Este specializata in Project Management, a absolvit cursurile de PMI si Analiza de business.

În ceea ce priveste partea de management al oamenilor si negociere, a absolvit cursurile “Principles of Master in Negotiation” la Stamford si “Manager as Coach”.

Pe partea de dezvoltare personala este certificata NLP – Practitioner si Process Communication Model.

Este, de asemenea, specializata in livrarea de programe de training de comunicare, management al oamenilor si executive coaching.

Dana ne propune o prezentare despre Process Communication Model (PCM) : Ce înseamnă să lăsați o moștenire? Înseamnă să punem o ștampilă asupra viitorului și să contribuim la generațiile viitoare. Oamenii vor să lase o moștenire pentru că vor să simtă că viața lor contează.

Căutați o modalitate de a înțelege mai bine ce vă motivează elevii/copiii sau chiar pe dvs? Sau de ce pare că vă lupți pentru a comunica cu unii oameni și nu cu alții? Process Communication Model vă va oferi informații despre propria personalitate și vă va ajuta să vă conectați cu ceilalți.

Creat de dr. Taibi Kahler, Process Communication Model (PCM) este principalul instrument la nivel mondial care se bazează pe comportamentul uman. Permite utilizatorului PCM să înțeleagă cum și de ce oamenii comunică și oferă de asemenea o metodă fiabilă și validată de identificare și înțelegere a structurilor de personalitate.

Share this post