Module Opționale

Opționalele oferite de Școala noastră sunt GRATUITE și oferite în colaborare cu profesori dedicați din Olanda și din România. Lista cu activitățile opționale pentru anul școlar 2022-2023 va fi completată în curând.
MUZICĂ-ORCHESTRĂ, cu Prof. Lavinia Bălașu

Unul din opționalele care are loc la sediul școlii, pe parcursul întregului an școlar.  Are loc în fiecare sâmbătă, începând cu ora 10.00. 

Proiectul cursului de muzică – orchestră a fost creat și este condus cu succes de doamna profesor dr. Lavinia Bălașu, cu gradul didactic I si peste 30 de ani de experiență în domeniul Educației – universitar si preuniversitar – un muzician de înalt nivel profesional și artistic, cu un portofoliu de scenă și pedagogic de înaltă calitate și foarte apreciat la nivel
internațional.

Este o șansă unică de a explora și interpreta o generoasă diversitate muzicală de inspirație românescă și universală, clasică și contemporană. Este o oportunitate excelentă de a face muzică împreună cu alți muzicieni – profesioniști și amatori – care vă ajută să vă extindeți cunoștințele despre muzică și vă dă ocazia minunată de a cânta în ansamblu.

O activitate care îmbină muzica și coordonarea cu jocuri, interactivitate și incursiuni în istoria muzicii.

Sunt așteptați copiii care au deja cunoștințe minime în utilizarea unui instrument, iar cei mai mici sunt bineveniți ca invitați.

  • Potrivit pentru 6-18 ani, copii care pot veni cu intrumentul lor
  • Activități on-site – la sediul școlii, sâmbăta de la ora 10.00.
  • Durata întâlnirii : 1 oră
Programare Scratch, cu Mihai Ignat

Cursul de programare pentru copii își propune să îi inițieze pe cei mai mari dintre cei mici în lumea fantastică a programelor care sunt atât de prezente în viața noastră de zi cu zi. Participanții își vor folosi imaginația ca să creeze animații sau jocuri și
chiar să miște un personaj Lego, dar vor învăța și ce înseamnă să lucrezi la un proiect, să faci o prezentare sau să colaborezi cu alții. El se adresează celor pasionați de aceste teme și care au vârsta cuprinsă între 9-14 ani.

Ca mod de organizare a proiectului vom experimen ta cu metoda eduScrum. Scopul și conținutul proiectului este definit de profesor, dar copiii au libertatea de a se organiza singuri și totodată responsabilitatea de a livra ce și-au propus la cele mai
înalte standarde de calitate.  

Lucrul în echipă și independența echipei sunt elemente cheie în succesul proiectului, de aceea e foarte importantă consecvența în participare la acest modul.

  • Activitatea se va desfășura on-site și online, în module de 4 lecții de 1-1,5 ore
  • Potrivită pentru 9-14 ani