Filmul despre Experimentul Pitești

Va invitam la proiectia extraordinara cu fragmente din varianta bruta regizorala a lung-metrajului artistic despre Experimentul Pitesti, film regizat de catre Victoria Baltag.

Eveniment caritabil de colectare de fonduri.
Va rugam sa contribuiti pe pagina GoFundMe https://www.gofundme.com/f/HelpVictoriaFinishTheMovie sau prin donatii la eveniment.

Despre Experimentul Pitesti stim ca ''A fost una dintre cele mai cumplite experiențe de dezumanizare pe care le-a cunoscut epoca noastra”, asa cum afirma istoricul François Furet, membru al Acadamiei Franceze. Perioada nefasta a istoriei, intre 1949-1952, a facut mii de victime: reeducarea, tortura fizica și mentala a studenților din România, inițiata de comunisti. Scopul: crearea omului de tip nou. Cei care aveau o alta convingere politica sau religioasa, alta decât cele agreate de regim, erau supusi reeducării prin tortura. A fost considerat cel mai agresiv program de spalare a mintii din Europa de Est.

'Experimentul Pitesti' este singurul film artistic despre acest subiect, cu Ion Caramitru in rol de suport, cu o documentare de peste 4 ani in arhivele IICCMER, cu material din Arhivele Nationale de Film inserate in lung-metraj, un film 100% independent, singurul film romanesc finantat din crowdsourcing si campanii nationale si internationale de colectare de fonduri, cu o vizibilitate in presa nationala si internationala de peste 4000 de stiri.

Proiectiile de pe 14 martie, 2020 prezenta 65 de minute de fragmente din filmarile de la Pitesti-Bucuresti unde se vor evidentia istorisirile despre Experimentul Pitesti.

Dupa proiectie va exista un moment de Q&A unde regizoarea si invitatii vor putea raspunde intrebarilor Dumneavoastra.

Evenimentul are ca scop cunoasterea acestui subiect istoric si colectarea de fonduri pentru terminarea lung-metrajului. In prezent mai avem nevoie de 30 000 de euro.

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email