Filmul despre Experimentul Pitești

Va invitam la proiectia extraordinara cu fragmente din varianta bruta regizorala a lung-metrajului artistic despre Experimentul Pitesti, film regizat de catre Victoria Baltag.

Eveniment caritabil de colectare de fonduri.
Va rugam sa contribuiti pe pagina GoFundMe https://www.gofundme.com/f/HelpVictoriaFinishTheMovie sau prin donatii la eveniment.

Despre Experimentul Pitesti stim ca ''A fost una dintre cele mai cumplite experiențe de dezumanizare pe care le-a cunoscut epoca noastra”, asa cum afirma istoricul François Furet, membru al Acadamiei Franceze. Perioada nefasta a istoriei, intre 1949-1952, a facut mii de victime: reeducarea, tortura fizica și mentala a studenților din România, inițiata de comunisti. Scopul: crearea omului de tip nou. Cei care aveau o alta convingere politica sau religioasa, alta decât cele agreate de regim, erau supusi reeducării prin tortura. A fost considerat cel mai agresiv program de spalare a mintii din Europa de Est.

'Experimentul Pitesti' este singurul film artistic despre acest subiect, cu Ion Caramitru in rol de suport, cu o documentare de peste 4 ani in arhivele IICCMER, cu material din Arhivele Nationale de Film inserate in lung-metraj, un film 100% independent, singurul film romanesc finantat din crowdsourcing si campanii nationale si internationale de colectare de fonduri, cu o vizibilitate in presa nationala si internationala de peste 4000 de stiri.

Proiectiile de pe 14 martie, 2020 prezenta 65 de minute de fragmente din filmarile de la Pitesti-Bucuresti unde se vor evidentia istorisirile despre Experimentul Pitesti.

Dupa proiectie va exista un moment de Q&A unde regizoarea si invitatii vor putea raspunde intrebarilor Dumneavoastra.

Evenimentul are ca scop cunoasterea acestui subiect istoric si colectarea de fonduri pentru terminarea lung-metrajului. In prezent mai avem nevoie de 30 000 de euro.

Share this post